Blog – Transport

Artykuły w polskim internecie. Masz własną stronę? Opisz temat, na którym się znasz i dodaj linki pozycjonujące.

20 października 2011

Moment w którym w znacznym stopniu jesteśmy podatni na przeziębienie, grypę to w szczególności okres jesienno-zimowy. W tym czasie każdy martwi się o układ immunologiczny, czy jest on odpowiednio przygotowany do walki z wirusami, bakteriami. Jedną z przyczyn powszechnego chorowania jest osłabienie układu immunologicznego przez stosowania antybiotyków, preparatów farmakologicznych w celu dojścia do zdrowia w okresie grypy. To jest pospolite, iż opisane działanie osłabiają odporność organizmu, w takiej sytuacji przekaże Ci sposoby na wzmocnienie organizmu, które są absolutnie naturalne dla zdrowia.

Cebula też w tym okresie powinna znajdować decydujące miejsce w diecie. Jogurty i kefiry w jadłospisie pozwalają na odbudowanie flory bakteryjnej w jelitach. Takich produktów można wymieniać w dużych ilościach. Szczególnie należy zajadać znaczne ilości produktów, gdzie znajduje się sporo witaminy C, bo ta witamina jest przede wszystkim odpowiedzialna za wysoką odporność.

Naturalny czosnek, który wspiera system odpornościowy i działa bakteriobójczo. Jednym z wielu produktów, które muszą pojawiać się w jadłospisie, w czasie dominujących wirusów to zdecydowanie mleczko pszczele. O jego funkcjach można wyczerpująco pisać, bo posiada bogaty skład. Znajdują się tam m.in. witaminy z grupy B, witamina C, witamina E, witamina D, aminokwasy i inne wartościowe składniki.

Organizm posiada wysoką umiejętność obronną. Potrafi reagować na drobnoustroje i unicestwia wirusy, aby nie dostały się do środka organizmu. Trzeba wiedzieć, iż 80% komórek systemu immunologicznego znajduje się w jelitach. Każdy powinien co najmniej co 5 lat gruntownie oczyszczać jelita, które mają olbrzymi wpływ na inne obszary zdrowia, a nie tylko na odporność organizmu.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.